Skip to main content

Forfatteraften med Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Succesforfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil fortælle om sin seneste udgivelse ”Sange om stilhed og hjem”. Romanen følger en række tyske flygtninge i Danmark i 1945, og er en grum og håbefuld fortælling om at bære fremmede menneskers liv i egne hænder. Med eksempler fra Kerteminde-egnen, hvor op mod 1000 flygtninge var indkvarteret, vil forfatteren belyse […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Succesforfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen vil fortælle om sin seneste udgivelse ”Sange om stilhed og hjem”. Romanen følger en række tyske flygtninge i Danmark i 1945, og er en grum og håbefuld fortælling om at bære fremmede menneskers liv i egne hænder.
Med eksempler fra Kerteminde-egnen, hvor op mod 1000 flygtninge var indkvarteret, vil forfatteren belyse den konflikt- og spændingsfyldte periode efter befrielsen. Bogen beskriver en ung piges rejse fra Østpreussen til København sammen med tusindvis af andre flygtninge. Hun har, ligesom så mange andre, mistet sin familie, og det er håbet om at finde dem, der holder hende oppe.
En stor bidragsyder til romanen er lokalhistoriker Simon Riber Kristensen på 95 år. Han kan erindre de tyske flygtningelejre i Kerteminde, og han har bidraget med uundværlig information i forbindelse med romanens tilblivelse. Han vil netop også selv være til stede ved foredraget, hvormed du dermed også har mulighed for at stille ham spørgsmål.
”Sange om stilhed og hjem” forholder sig til mange periodens etiske dilemmaer og konflikter. For eksempel tager den spørgsmålet om krig og medmenneskelighed op og diskuterer i den forbindelse, hvad man stiller op, når man lige pludselig står til ansvar for dem, der tidligere var fjender. Den formår samtidig også at aktualisere emnet og trække nogle tråde til den dag i dag.
Foredraget foregår ved Kerteminde Byskole torsdag den 26. januar kl. 19:00-21:00. Entré koster 100 kroner + gebyr, og du kan bestille billet her.

Information
Dato 26/01/2023 - 26/01/2023
Arrangør Kerteminde Byskole
Adresse Kerteminde Byskole
Postnummer Ukendt
By Ukendt