Skip to main content
14. oktober 2022

Bo Sandberg: – Det skal kunne betale sig at arbejde

Venstrepolitikeren fra Nyborg og Kerteminde Kredsen kæmper for at gøre det mere attraktivt at komme i fuldtidsbeskæftigelse.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Nu er valgkampen officielt i gang, og Venstres folketingskandidat i Nyborg og Kerteminde Kredsen, Bo Sandberg, kæmper for at gøre det mere attraktivt for danskerne at komme i fuldtidsbeskæftigelse.

På hans hjemmeside skriver han selv:

Det giver den enkelte mere frihed og flere muligheder, når man har et arbejde. Derigennem kan man forsørge sig selv og sin familie. Man får mere frihed og flere muligheder for at leve det liv, man ønsker.

Det skal kunne betale sig at arbejde. Det har Venstre arbejdet for i mange år. Vi har givet målrettede skattelettelser til danskere i arbejde. Det har været nødvendigt og retfærdigt for at sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde for kassemedarbejderen, for SOSU’en og for alle andre i hårde job.

Vi har også i opposition bl.a. foreslået at øge beskæftigelsesfradraget, så forskellen mellem at være på passiv forsørgelse og at være i arbejde øges. Nu vil vi tage de næste skridt og vil gøre det mere attraktivt at komme i fuldtidsbeskæftigelse.

Venstres politik har skabt resultater. Vi er ikke i mål endnu med at få flere folk med i det danske arbejdsfællesskab. Derfor har vi allerede præsenteret en lang række konkrete forslag med bl.a udspillet “Flere indvandrere og flygtninge skal bidrage til fællesskabet”. Dette udspil bygger videre på det og tager de næste skridt for at sikre, at det kan betale sig at arbejde.

Men alligevel er der 225.000 danskere, der fortsat har en lille økonomisk gevinst ved at gå på arbejde i stedet for at modtage offentlige overførsler. Selvom vi er kommet langt, er der derfor stadig potentiale til mere.

Samtidig er mange danske familier presset af stigende forbrugerpriser. Danskerne oplever den største stigning i forbrugerpriserne i knap 40 år. Det er blevet dyrere at være dansker. Det er det pga. prisstigninger på bl.a. energi og fødevarer. Men det er det også, fordi vi har en socialdemokratisk regering, som har hævet skatter og afgifter mere end 40 gange for over 10 mia. kr.

Venstre vil sikre økonomisk tryghed om danskernes økonomi. Vi vil give en skattelettelse til hårdtarbejdende danskere, så de får flere penge mellem hænderne. Og endelig skal vi sikre, at danske virksomheder og den offentlige sektor har adgang til kvalificeret arbejdskraft. Vi skal have flere på fuldtid, og vi skal sikre, at det i endnu højere grad kan betale sig at arbejde ekstra.

Derfor præsenterer Venstre 11 konkrete forslag, der skal sikre, at det bedre kan betale sig at arbejde.

Du kan læse mere om Bo Sandberg og hans politik på hans profil og facebookside

FLERE NYHEDER