Skip to main content
17. oktober 2022

Bo Sandberg med klar udmelding: – Stop omskæring af børn

Venstrepolitikeren fra Nyborg og Kerteminde Kredsen kæmper for at stoppe omskæring af raske drengebørn af religiøse eller kulturelle grunde

Af: Isabella Ravn | Foto:

Valgkampen er fyldt med forskellige politiske emner. Folketingskandidat for Venstre i Nyborg og Kerteminde Kredsen, Bo Sandberg, mener, at det er vigtigt at sætte fokus på omskæringen af raske drengebørn i Danmark.

På hans hjemmeside skriver han selv:

Det er aldrig i orden at skære i børn af religiøse eller kulturelle grunde

Et flertal i folketinget stemte 17. maj 2021 nej til borgerforslaget om at forbyde omskæring af raske drengebørn. Derfor bliver tusinder af drengebørn fortsat omskåret årligt i Danmark.

Den 17. maj 2021 blev en skammens dag for Danmark. Og et eksempel på, at de nuværende politikere på Christiansborg ikke er lydhøre for befolkningens ønsker – faktisk mener mere end 70 % af danskerne, at der bør indføres en mindstealder for omskæring. Det mener jeg også.

Endvidere har Christiansborg allerede besluttet, at det er ulovligt at omskære piger, men altså godkendt, at der må skæres i drenges kønsorgan. Hykleriet er til at få øje på.

Heldigvis har du mulighed for at ændre sammensætningen af folketingets medlemmer og medvirke til at skabe det nødvendige flertal, så det bliver ulovligt at omskære raske drengebørn. Uanset dit politiske ståsted, opfordrer jeg til at stemme personligt på en kandidat, der vil stoppe omskæring af drengebørn i Danmark. Og stemmer du allerede Venstre, så husk at en personlig stemme på mig også er en stemme på Venstre. 

Du kan læse mere om Bo Sandberg og hans politik på hans profil og facebookside

FLERE NYHEDER