Skip to main content
16. september 2022

Det Fynske Folkemøde kommer til Kerteminde

Det årlige Fynske Folkemøde lægger i år vejen forbi Kerteminde, når det lørdag den 1. oktober finder sted i Kulturhus Anexet ved Lundsgaard Gods.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Det årlige Fynske Folkemøde lægger i år vejen forbi Kerteminde, når det lørdag den 1. oktober finder sted i Kulturhus Anexet ved Lundsgaard Gods.

Siden 2013 har Folkemødet været afholdt i Odense, men som noget nyt i år, bliver det til flere folkemøder, når det spreder sig over hele syv forskellige kommuner på Fyn. Og der bliver Folkemødet i Kerteminde altså ét af dem.

På Folkemødet kan du tanke inspiration til din hverdag, stille spørgsmål til politikerne i dit lokalområde, deltage i debatter og vinde lækre præmier i banko. Som noget nyt bliver der også kræset for de mindste deltagere.

Kriblende væsner og læring for de små

Der bliver noget for de yngste, når naturvejleder og tv-vært Emil Sanderhoff laver sit store insektshow. Her kan man både blive underholdt, udfordret og klogere på insekternes verden. Børnene får mulighed for at komme helt tæt på de kriblende væsner, når de kan få chancen for at røre en fugleedderkop og smage en fårekylling.

Det store fokus på i år at tilbyde aktiviteter og underholdning for familiens yngste medlemmer skyldes, at man gerne vil tiltrække børnefamilierne. Politisk debat er ikke nødvendigvis i sig selv det, der står øverst på dagsordenen for en børnefamilie. Derfor skal børneunderholdningen gøre det muligt, for hele familien at deltage og få noget ud af Folkemødet.

Historier, debatter og banko

Udover børneunderholdningen kommer der også til at være noget for de mere voksne sjæle.

Der bliver historiefortælling om jazzsangerinden, der mødte godsejeren – et møde der ændrede deres liv. I dag driver Vini og Rudolph Iuel Lundsgaard Gods, og afholder blandt andet den populære NU Festival.

De voksne kan desuden høre hvad folketingspolitikerne vil med forsvaret i en utryg tid med krig i Europa. Der bliver et stort udvalg af debatter og talks, hvor aktuelle emner tages op, af dem der er involveret og som tager beslutningerne.

Folkemødet byder desuden på en omgang banko, hvor lokale erhvervsdrivende og foreninger har sponsoreret spændende banko-præmier til unge og ældre.

Det bliver en spændende dag for hele familien, hvor der er plads til læring, sjov og refleksion. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne.

 

FLERE NYHEDER