Skip to main content
5. juni 2024

Fynske erhvervsdrivende samlet til stort netværksmøde og hjernetræning

Erhvervsdrivende fra hele Fyn var tirsdag samlet i OB’s lokaler for at netværke, nyde en god morgenmad og lære om funktionel hjernetræning.

Af: Andreas Hjort | Foto: Steffen Stamp

I går mødtes knap 70 netværksmedlemmer i OB’s lokaler for at netværke, nyde en god morgenmad og lære om funktionel hjernetræning.

Alle netværksgrupper fra erhvervsnetværket LokalVækst på Fyn var samlet til det sidste netværksmøde inden sommerferien, med deltagere fra LokalVækst Odense, LokalVækst Middelfart, LokalVækst Kerteminde, LokalVækst Assens, LokalVækst Svendborg og LokalVækst Nyborg. Denne gang stod Mind Social for oplæg og øvelser.

Morgenmad og mental styrketræning

Morgenen begyndte med rundstykker, kaffe og brunsviger i OB’s kantine, hvor de erhvervsdrivende kunne snakke og netværke. Efter morgenmaden rykkede forsamlingen ned i idrætshallen, hvor LokalVæksts direktør Allan Holmberg bød velkommen og præsenterede Metteemilia fra Mind Social.

Morgenbrød og brunsviger gav smil på læberne. Fotos: Steffen Stamp.

Mind Social er en konsulentvirksomhed, der arbejder med mental sundhed og trivsel. De hjælper folk med genoptræning efter hjernerystelse, stress, angst og andre udfordringer.

Mind Social laver også workshops på skoler og arbejdspladser, som blandt andet skal hjælpe med at træne hjernen og de mentale muskler, som bruges i hverdagens opgaver og relationerne på arbejdspladsen. Deltagerne fik lov til at prøve nogle af øvelserne fra disse workshops.

Metteemilia fra Mind Social. Foto: Steffen Stamp.

Øvelser til hjernen

Deltagerne prøvede en sprællemand-øvelse, som trænede balanceevnerne og krydsbevægelser på tværs af hjernebjælken. Øvelsen skulle hjælpe med at forbedre evnen til at lukke forstyrrelser fra omverdenen ude, såsom notifikationer og snak, samt indre forstyrrelser som tanker og sult.

I en anden øvelse skulle de fremmødte i grupper af 10 kaste bolde i forskellige mønstre og enten sige deres eget navn eller modtagerens navn, afhængig af boldens farve. Øvelsen skulle hjælpe deltagerne med at samarbejde under pres og støtte hinanden.

Fotos: Steffen Stamp

Folk kunne mærke en forskel

Efter oplægget og øvelserne blev der samlet op med spørgsmål og ros til Metteemilia fra deltagerne, som tydeligt kunne mærke en forskel efter dagens program. Metteemilia var også meget tilfreds med dagen og imponeret over deltagerne, som alle havde ja-hatten på:

Dagens øvelser har vist, at læring med kroppen forrest kan være langt mere effektivt end et traditionelt foredrag. Deltagerne har fortalt mig, hvordan de virkelig kunne mærke effekten på egen krop, hvilket som fysioterapeut er så fedt at høre. Øvelserne er en god måde for virksomheder at skabe teamdynamik og bevidsthed om samarbejde og individuelle fokusområder, sagde Metteemilia og fortsatte:

Jeg er utrolig glad for dagens arrangement og for at alle havde ja-hatten på. Det er fedt at være en del af LokalVæksts erhvervsnetværk, hvor vi kan netværke og brede kendskabet til Mind Social ud, afsluttede Metteemilia.

Afslutningsvis takkede Allan Holmberg alle de fremmødte og ønskede dem en god sommer.

Klik her, hvis du kunne tænke dig at læse mere om, eller blive en del af, LokalVæksts erhvervsnetværk.