Skip to main content

Foredrag om Fremtidens Vikingemuseum

Interessen for vikingetiden har aldrig været større, og Vikingemuseet Ladby har store fremtidsplaner.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Der har været stor interesse for at opleve Danmark ældste kongegrav på Vikingemuseet Ladby.

Det har skabt et behov for en ny og forbedret museumsoplevelse.

Det kan du høre mere om til foredraget, der afholdes af museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg, som vil fortælle om deres ambitiøse tiårsplan og udbygning af museet.

Foredraget varer 2 timer, og det koster 50 kr. at deltage. Du kan købe en billet her.

Foredrag på Vikingemuseet Ladby: Arkæologi & Hørproduktion på Fyn

Vidste du, at der i jernalderen blev dyrket og udnyttet hør til den helt store guldmedalje her på Fyn? Hør om spændende arkæologiske fund og en nyopdaget fortid til foredrag på Vikingemuseet Ladby d. 27. marts. De sidste ti år er der blevet foretaget flere arkæologiske udgravninger på Fyn, og de har givet masser af […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Vidste du, at der i jernalderen blev dyrket og udnyttet hør til den helt store guldmedalje her på Fyn? Hør om spændende arkæologiske fund og en nyopdaget fortid til foredrag på Vikingemuseet Ladby d. 27. marts.
De sidste ti år er der blevet foretaget flere arkæologiske udgravninger på Fyn, og de har givet masser af ny viden om, hvordan der bl.a. ved Frydenlund og Seden blev fremstillet hør i store mængder tilbage i jernalderen. Og så har arkæolog ved Østfyns Museer, Christoffer Hagelquist, endda fundet en helt speciel tørringsovn, der blev brugt til netop hør ved Skalkendrup.
D. 27. marts står Christoffer Hagelquist klar til at dele ud af sin omfattende viden om området, så du kan blive meget klogere på Fyns interessante fortid.
Prisen for at deltage er 25 kroner, og du kan bestille din billet her.

Foredrag: Hus, gård og landsby i vikingetiden

Hvordan boede vikinger på Østfyn? Det fortæller museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg en helt masse om d. 17. marts på Vikingemuseet Ladby. Arkæologiske fund fra vikingetiden har i dag givet os en omfattende viden om, hvordan vikingerne helt præcist boede. Er du også interesseret i at høre om, hvad deres bygninger var lavet af, hvilke forskellige […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Hvordan boede vikinger på Østfyn? Det fortæller museumsinspektør Ane Jepsen Nyborg en helt masse om d. 17. marts på Vikingemuseet Ladby.
Arkæologiske fund fra vikingetiden har i dag givet os en omfattende viden om, hvordan vikingerne helt præcist boede. Er du også interesseret i at høre om, hvad deres bygninger var lavet af, hvilke forskellige boligtyper, de havde, og om man boede i hus med dyrene? Så kom med til foredrag på Vikingemuseet Ladby, hvor du får svar på alle dine spørgsmål!
Pris for at deltage er 25 kroner, og det varer fra kl. 17-19 inkl. en pause undervejs.
Bestil din billet her.

Forfatterforedrag ved Rakel Haslund-Gjerrild

Rakel Haslund-Gjerrild vakte opsigt på den danske litteraturscene med sin roman “Adam i Paradis” fra 2021. Mød forfatteren d. 12. januar. “Adam i Paradis” er en historisk roman, der omhandler maleren Kristian Zahrtmann, og den beretter ikke bare om hans arbejde, men også om hans svære position som homoseksuel i en tid, hvor det endnu […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Rakel Haslund-Gjerrild vakte opsigt på den danske litteraturscene med sin roman “Adam i Paradis” fra 2021. Mød forfatteren d. 12. januar.
“Adam i Paradis” er en historisk roman, der omhandler maleren Kristian Zahrtmann, og den beretter ikke bare om hans arbejde, men også om hans svære position som homoseksuel i en tid, hvor det endnu ikke blev set mildt på. Romanen er blandt andet blevet hyldet for sit sirlige og smukke sprog, der fører én igennem siderne på samme måde, som hvis man kiggede på et af Zahrtmanns kulørte malerier.
Vil du høre Rakel Haslund-Gjerrild selv sætte ord på sin roman, sit arbejde og tankerne bag? Så kom med til forfatterforedrag på Johannes Larsen Museet d. 12. januar kl. 19.
Entréprisen er 195 kroner, og billetter kan købes her.

Fyraftensforedrag: Christine Swane og keramikken

Er du interesseret i keramiske værker? Så er denne begivenhed noget for dig. Fyraftensforedraget er en del af Johannes Larsen Museets nye initiativ kaldet “Kunstpause”, hvor en medarbejder sætter fokus på en udvalgt del af museet. Den 27. april er turen kommet til Christine Swane, hvor du kan opleve nogle af hendes værker, samt høre […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Er du interesseret i keramiske værker? Så er denne begivenhed noget for dig.
Fyraftensforedraget er en del af Johannes Larsen Museets nye initiativ kaldet “Kunstpause”, hvor en medarbejder sætter fokus på en udvalgt del af museet. Den 27. april er turen kommet til Christine Swane, hvor du kan opleve nogle af hendes værker, samt høre om, hvordan keramikken forholder sig til farverne og motiverne i hendes malerier. Til foredraget vil en række genstande og værket “Bord med blomster” fra 1959, skabt af Christine Swane, undersøges.
Læs mere om arrangementet her.