Skip to main content

Åbent hus på Spaanbrogård

Andelsgaarde byder foråret velkommen på Fyn og du er inviteret! Lørdag den 13. maj kan du komme med forvalterne Sif og Andreas i marken og høre om arbejdet med etableringen af skoven med over 20 forskellige arter. Herudover vil arkitekt Kristoffer Tejlgaard fortælle om gårdens kommende hovedhus, hvor de første spadestik hertil vil blive taget […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Andelsgaarde byder foråret velkommen på Fyn og du er inviteret!
Lørdag den 13. maj kan du komme med forvalterne Sif og Andreas i marken og høre om arbejdet med etableringen af skoven med over 20 forskellige arter. Herudover vil arkitekt Kristoffer Tejlgaard fortælle om gårdens kommende hovedhus, hvor de første spadestik hertil vil blive taget senere på året.
Der vil være forsyninger fra naboen Brugbar.
Læs pressemeddelelsen om begivenheden her.

Kirsebærfestival 2023

Elsker du kirsebær? Så må du ikke gå glip af dette års Kirsebærfestival! Traditionen tro vender Kirsebærfestivalen tilbage i år med lækre kirsebær, gode tilbud, skøn musik og sjove arrangementer for hele familien. Den 21. til den 23. juli bydes du sammen med borgerne i Kerteminde, og turister fra hele verden, på musik, kunst, kulinariske […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Elsker du kirsebær? Så må du ikke gå glip af dette års Kirsebærfestival!
Traditionen tro vender Kirsebærfestivalen tilbage i år med lækre kirsebær, gode tilbud, skøn musik og sjove arrangementer for hele familien. Den 21. til den 23. juli bydes du sammen med borgerne i Kerteminde, og turister fra hele verden, på musik, kunst, kulinariske oplevelser og anden underholdning under Kirsebærfestivalens motto: “Se, lyt og smag”.
Kirsebærfestivalen tager udgangspunkt i de traditioner, som der er for at dyrke kirsebær på Nordøstfyn. Årsagen til dette skyldtes det milde klima og de mange solskinstimer, som der er på denne del af Fyn. Denne tradition ledte til, at Kerteminde grundlagde Kirsebærfestivalen i 2005, som lige siden kun er vokset i størrelse.
Den 21. juli lægger skibet Rylen til på renæssancehavnen ved Langebro. Ombord på skibet er Kirsebærdronningen sammen med lasten af kirsebær fra dette års høst, dernæst åbner Kirsebærdronningen og Kirsebærministeren festivalen. Herefter vil der være tilbud i boder, musik og mange andre arrangementer, som du kan nyde i løbet af weekenden.
Læs mere om festivalen her.

Fyraftensforedrag: Christine Swane og keramikken

Er du interesseret i keramiske værker? Så er denne begivenhed noget for dig. Fyraftensforedraget er en del af Johannes Larsen Museets nye initiativ kaldet “Kunstpause”, hvor en medarbejder sætter fokus på en udvalgt del af museet. Den 27. april er turen kommet til Christine Swane, hvor du kan opleve nogle af hendes værker, samt høre […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Er du interesseret i keramiske værker? Så er denne begivenhed noget for dig.
Fyraftensforedraget er en del af Johannes Larsen Museets nye initiativ kaldet “Kunstpause”, hvor en medarbejder sætter fokus på en udvalgt del af museet. Den 27. april er turen kommet til Christine Swane, hvor du kan opleve nogle af hendes værker, samt høre om, hvordan keramikken forholder sig til farverne og motiverne i hendes malerier. Til foredraget vil en række genstande og værket “Bord med blomster” fra 1959, skabt af Christine Swane, undersøges.
Læs mere om arrangementet her.

Infomøde om det nye foodtruck-område ved havnen

Den 13. april afholdes der infomøde om det nye foodtruckområde på havnen i Kerteminde. Kom og hør mere om planerne, og hvordan du kan få en plads. Det er håbet, at foodtruckområdet kommer til at blive byens nye samlingssted. Derfor afholdes der et infomøde den. 13. april kl. 9 for alle interesserede. Claus Lade, der […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Den 13. april afholdes der infomøde om det nye foodtruckområde på havnen i Kerteminde. Kom og hør mere om planerne, og hvordan du kan få en plads.
Det er håbet, at foodtruckområdet kommer til at blive byens nye samlingssted. Derfor afholdes der et infomøde den. 13. april kl. 9 for alle interesserede. Claus Lade, der er udviklingsdirektør i Kerteminde Kommune, kommer til at vise rundt på pladsen, og du kan høre nærmere om, hvordan du kan få en fast plads i det nye område.

Foodtruck-området blev etableret i 2022, som et sted hvor besøgende og lokale kan samles om nem og lækker mad. Ideen er, at det hele er samlet ét sted, så det kan blive et naturligt samlingssted i byen.

Området består af seks pladser, der alle er forsynet med strøm, så en madvogn let kan sættes til og operere. Desuden er der skabt et hyggeligt område, der er inspireret af Storms Pakhus, hvor man kan sidde og nyde sin mad

For tilmelding skal du kontakte Marianne Lorentzen på mml@kerteminde.dk. Har du spørgsmål til mødet, er du også velkommen til at skrive.

Foredrag: Møller, korn og ernæring

Hvorfor spiller korn så vigtig en rolle i vores kost, og hvad bidrager det egentlig med? Alt dette og mere til kan du blive klogere på i dette foredrag. Vi spiser utroligt meget korn i Danmark, men hvordan kan det være, at vi gør det, og hvordan påvirker formaling og meltype kvaliteten af det færdige […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Hvorfor spiller korn så vigtig en rolle i vores kost, og hvad bidrager det egentlig med? Alt dette og mere til kan du blive klogere på i dette foredrag.
Vi spiser utroligt meget korn i Danmark, men hvordan kan det være, at vi gør det, og hvordan påvirker formaling og meltype kvaliteten af det færdige brød? Alt dette og mere til vil lektor på Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet Birthe Jespersen gøre dig meget klogere på i dette foredrag.
Birthe Jespersen vil tage dig med på en rejse ned igennem hvedens historie og betydning med et blik både på dens teknologiske og ernæringsmæssige kvalitet.
Køb din billet til foredraget her.