Skip to main content

Temaweekend – den uovertrufne natur

D. 16. – 18. juni er det Kerteminde og omegns smukke natur, der er i fokus med temaweekenden: den uovertrufne natur. Se frem til en masse spændende aktiviteter for store og små, når Kerteminde Kommunes erhvervs- og foreningsliv går sammen om at skabe en god weekend fyldt med natur. Du kan også udnytte weekenden til […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

D. 16. – 18. juni er det Kerteminde og omegns smukke natur, der er i fokus med temaweekenden: den uovertrufne natur.
Se frem til en masse spændende aktiviteter for store og små, når Kerteminde Kommunes erhvervs- og foreningsliv går sammen om at skabe en god weekend fyldt med natur. Du kan også udnytte weekenden til selv at drage ud i nogle af områdets fantastiske naturområder.
Find mere info her.

Foredrag: Johannes Larsen og Filsø

Kom til fyraftensforedraget ”Las er rejst til Filsø med 30 meter lærred” i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet d. 21 november.  Museumsleder Jeppe Priess Gersbøll sætter i dette foredrag fokus på kunstneren Johannes Larsen og den betydning, som Filsø i Vestjylland havde for ham og sit kunstneriske udtryk. Filsø og dets omgivende natur havde en […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Kom til fyraftensforedraget ”Las er rejst til Filsø med 30 meter lærred” i Kaffehuset på Johannes Larsen Museet d. 21 november. 
Museumsleder Jeppe Priess Gersbøll sætter i dette foredrag fokus på kunstneren Johannes Larsen og den betydning, som Filsø i Vestjylland havde for ham og sit kunstneriske udtryk.
Filsø og dets omgivende natur havde en særlig indvirkning på Johannes Larsen. Han besøgte området næsten hvert år i tæt på 30 år fra 1913, hvor han vendte tilbage for at tegne og male.
I foredraget vil museumslederen både komme ind på kunstnerens opdagelse af området som naturoplevelse og som kunstnerisk objekt. Foredraget er akkompagneret med Larsens egne skitser af fugle fra hans lommebog samt malerier af Filsøs natur fra kunstnerens hånd.
Foredraget afholdes i Kaffehuset. Det vil være muligt at købe en forfriskning inden foredraget.
Du kan købe din billet her for 79 kr.

Gratis foredrag på Johannes Larsen Museet om kunst, forskning og naturen

Hvad sker der, når vi samler en sten op på stranden og udforsker den med vores hænder? Hvad får vi øje på, hvad mærker vi, når vi lytter og sanser opmærksomt i naturen? Hvordan kan en sten på en strand pege på nye mulige relationer mellem os og naturen? Og hvordan kan kunst og forskning […]

Af: Daniel Svendsen | Foto:

Hvad sker der, når vi samler en sten op på stranden og udforsker den med vores hænder? Hvad får vi øje på, hvad mærker vi, når vi lytter og sanser opmærksomt i naturen? Hvordan kan en sten på en strand pege på nye mulige relationer mellem os og naturen? Og hvordan kan kunst og forskning bidrage til nye måder at forstå – og være en del af vores økosystem på?
Med disse og andre spørgsmål inviterer antropolog Kristina Grünenberg og kunstner samt musikteknolog Fernando Palacios os til at reflektere over menneskets forhold til naturen.
Med udgangspunkt i Fernando Palacios kunstinstallation ’Belongings’, der består af sten fra Fyns Hoved, vil det diskuteres hvordan interaktionen med omgivelserne kan skærpes gennem kunst, sanselighed og opmærksomhed på de ting der ofte tages for givet.
Præsentationen vil være på dansk og engelsk.
Find mere information om Belongings-projektet og installationen (på dansk og engelsk) her.
Mødested:
Skolestuen
Pris:
Gratis