Skip to main content
14. oktober 2022

Kerteminde byder på sjov i efterårsferien for alle

Der er et væld af hyggelige (og uhyggelige) ting at give sig til i Kerteminde Kommune, når børnenes efterårsferie starter i uge 42. Her er nogle af de bedste oplevelser, I som familie kan få i kommunen.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Der er et væld af hyggelige (og uhyggelige) ting at give sig til i Kerteminde Kommune, når børnenes efterårsferie starter i uge 42. Her er nogle af de bedste oplevelser, I som familie kan få i kommunen.  

Kalenderen nærmer sig uge 42, og for mange betyder det efterårsferie og familiehygge. Ugen kan bruges på mange forskellige måder – hjemme, ude eller en kombination. Hvis I leder efter spændende og sjove aktiviteter i Kerteminde Kommune, er I kommet til det rette sted.

Herunder gennemgås nogle af de bedste aktiviteter for hele familien, der både byder på spøgelser, hygge og kreative sysler.

Sjov hos Fjord & Bælt

I Kerteminde inviterer Fjord&Bælt på en lang række sjove oplevelser for hele familien i naturens tegn i hele uge 42.

Her kan I blandt andet prøve:

– At lave dit eget drageæg
– Ansigtsmaling
– Krabbefangerkonkurrence
– At møde dyrene i rørebassinet
– Dissekering af forskellige dyr

Læs meget mere om Fjord&Bælts aktiviteter i efterårsferien.

Amuletværksted på Vikingemuseet

Fra mandag den 17. – fredag den 21. oktober mellem kl. 10.00-12.00 åbner Vikingemuseet dørene op for et særlig amuletværksted. I Vikingetiden var de meget interesserede i magi – eller sejd – som de selv kaldte det, og de brugte blandt andet amuletter til at holde det onde væk.

I efterårsferien kan I komme forbi og selv prøve at lave jeres egen læderpung med magiske ting fra naturen og vikingernes hverdag. Ved hjælp af naturmaterialer og de samme værktøjer som vikingerne brugte, kan I opleve, hvordan det var at være sejdmager i Vikingetiden.

Det koster 25 kr., og det er primært for familier med børn i alderen 4 – 12 år.

Lav dit eget fuglekunstværk på Johannes Larsen Museet

Tirsdag, onsdag og torsdag fra kl. 11.00 – 15.00 kan I besøge museet og lave jeres egen fugleinstallation.

Netop nu har Johannes Larsen Museet en særudstilling, der fokuserer på fugle, FUGL 2022. Med inspiration fra denne kan I lave jeres helt eget fuglekunstværk. Ved hjælp af mange forskellige materialer – I må meget gerne medbringe jeres egne – kan I lade fantasien få frit spil. Der bruges bandt andet drivtræ, fjer, sjove dippedutter og tingenoter.

Det er gratis, når entréen til museet er betalt. Husk dog at børn og unge under 18 år altid har gratis adgang.

Spøgelsesture på Vikingemuseet – Gys i gravhøjen

Fra mandag den 17. – fredag den 21. oktober kan I komme på en (u)hyggelig spøgelsestur på Vikingemuseet. Her kan I prøve at stå ansigt til ansigt med de døde vikinger fra Ladbykongens Verden.

I år 925 e.Kr. blev Ladbykongen begravet i Ladbyskibet, men han var ikke alene. Rundt omkring ham blev andre vikinger begravet på gravpladsen rundt om skibshøjen.

Kom med på spøgelsesturen, hvor I møder trælle, konger, husfruer og vølver. Turen anbefales for familier med børn fra 6 – 12 år ifølge med voksne.

Turen foregår én gang om dagen fra kl. 13.00 – 14.00 fra mandag til fredag i efterårsferien. Turen varer ca. 60 minutter, og den foregår både ude og inde på Vikingemuseet. Husk derfor fornuftigt tøj.

For at komme på spøgelsesturen kræver det en turbillet, og den kan I købe i museets fysiske butik eller online. Husk dog, at børn og unge under 18 år kommer gratis ind på museet, men voksne skal både købe turbillet og entrebillet.

Det koster 35 kr. pr. person – både voksne og børn.

Der kan maksimalt være 50 personer pr. tur.

Mal sten på Kerteminde Bibliotekerne

Kom forbi bibliotekerne i Kerteminde, Munkebo og Langeskov og lad de kreative evner få frit spil. Det er gratis, og bibliotekerne sørger for både sten og tuscher.

I kan komme og male på sten fra mandag den 17. – til fredag den 21. oktober i bibliotekernes betjente åbningstid.

Tusherne kan også male på tekstiler, så hvis I har en trøje eller andet, som I gerne vil tegne på, må I gerne tage det med.

Tegneworkshop på Langeskov og Kerteminde Bibliotek

Hvis I godt kan lide at tegne eller gerne vil blive bedre til det, skal I kigge forbi bibliotekerne i efterårsferien. Det er både for nybegyndere og øvede, og alle vil få gode råd og tips til at blive bedre tegnere.

Der bliver afholdt to workshops i efterårsferien af bibliotekets dygtige tegner og bibliotekar, Signe. Det er tirsdag den 18. oktober kl. 14.00 – 15.00 på Langeskov Bibliotek og torsdag den 20. oktober kl. 14.00 – 15.00 på Kerteminde Bibliotek.

Det er et krav, at man er over 10 år for at deltage. Bibliotekerne sørger for materialerne, og det er gratis at deltage. Husk dog at tilmelde jer på kertemindebibliotekerne.dk, da der er begrænsede pladser.

FLERE NYHEDER