Skip to main content
16. december 2022

Kim har taget et af landets bedste billeder – nu skal han til VM igen

For fjerde gang i træk er fotograf Kim Poulsen en del af det danske landshold for professionelle fotografer, der skal repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne.

Af: Rikke Hansen | Foto:

For fjerde gang i træk er fotograf Kim Poulsen en del af det danske landshold for professionelle fotografer, der skal repræsentere Danmark til verdensmesterskaberne.  

I Rynkeby går fotograf Kim Poulsen rundt og glæder sig. Ikke kun over at julen nærmer sig, men lige så meget over at han netop har modtaget en rigtig god nyhed. For fjerde gang i træk er han nemlig blevet udtaget til det danske landshold for professionelle fotografer.

Det er et udvalg i Dansk Fotografisk Forening, der har sammensat det danske fotograflandshold. De 11 udvalgte fotografer er valgt på baggrund af de billeder, de har indsendt til den nationale konkurrence om at komme til verdensmesterskaberne.

Et fotografi i verdensklasse

Og her er Kim Poulsens fotografi blevet udvalgt i kategorien ”Illustrative Portrait”. Billedet er en del af et projekt, hvor han gerne ville fortælle om en af de mindre kendte aspekter af vikingetiden. For da de danske, mandlige vikinger tog på plyndringstogter, var det kvinderne derhjemme, der skulle forsvare landsbyen. De var derfor, ligesom mændene, klar til kamp. Det projekt kom der blandt andet dette billede ud af, som nu har ført Kim Poulsen på landsholdet igen og på vej til verdensmesterskaberne. Billedet ses øverst på denne side.

Til januar pakker Kim Poulsen derfor kufferten og rejser sammen med to andre danske landsholdsfotografer til Nashville i USA. Her skal de overvære showet, hvor de endelige finalister bliver udråbt. Singapore er derefter den 17. marts 2023 vært for den endelige ceremoni, hvor det bedste land kåres.

Det bedste fotograflandshold i verden

Verdensmesterskaberne kaldes WPC, og det er verdens eneste konkurrence for professionelle fotografer. Her konkurrerer fotografer fra hele verden om at blive kåret som vinder i otte forskellige kategorier. De 32 deltagende lande indsender både mode-, portræt-, reklame-, reportage-, natur- og pressefotografer til bedømmelse.

I alle otte kategorier kåres der en første-, anden- og tredjeplads, der modtager medaljer. Dog får alle i top 10 tildelt point. Disse point tælles sammen på landsholdsplan, og det er den samlede landsholdsscore, der afgør, hvilket land der vinder den helt store pris som årets nation. Dette land får lov til at tage WPC-pokalen med hjem og kalde sig det bedste fotograflandshold i verden.

Du kan se alle de deltagende lande og deres billeder lige her: