Skip to main content
27. april 2023

Norske kommuner søger havneinspiration i Kerteminde

Når sydnorske kommuner snart skal have fornyet deres havnearealer, er det bl.a. Kerteminde Kommune der bliver brugt som eksempel.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Når sydnorske kommuner snart skal have fornyet deres havnearealer, er det bl.a. Kerteminde Kommune der bliver brugt som eksempel.  

Kerteminde Kommune har i denne uge haft fint besøg fra nabolandet Norge. Repræsentanter fra flere sydnorske kommuner og norske havne samt den norske vindmølleindustri tog den lange tur for at opleve og lære mere om Odense Havn og det tidligere skibsværft i Munkebo.  

De norske kommuner har selv havneområder, som skal udnyttes bedre, og derfor var de særligt interesserede i at høre nærmere om udviklingen af det nye, attraktive erhvervsområde i Munkebo. 

Ny viden at trække på 

Både borgmester Kasper Ejsing Olesen, chef for erhvervs- og arbejdsmarkedsafdelingen Søren Ravn-Nielsen og Jakob Elmkaer Hansen fra Odense Havn stod klar til at gøre gæsterne endnu klogere på det omfattende projekt.  

Med sig i kufferten hjem fik de derfor viden om den politiske proces, myndighedsarbejdet, samarbejdet med erhvervslivet og Odense Havn foruden indsigt i Odense Havns erfaringer med at udvikle havnearealet til virksomheder med fokus på den grønne omstilling.