Skip to main content
22. februar 2024

Oh Land åbner AGNES-festival i juni

Når Lundsgaard Gods den 7.-9. juni åbner porten til den nye festival: ”AGNES – TALKS, MUSIK & KULTUR om den nye bæredygtighed” er det med Oh Land aka Nanna Øland på scenen.

Af: AGNES festival | Foto: AGNES festival
PRESSEMEDDELELSE

Oh Land udgiver den 14. april singlen ”Bleed”, som er første skud på hendes næste engelsksprogede album. ”Bleed” udforsker emner som klimaforandringer og det hektiske online-liv.

AGNES er netop en festival om det moderne samfunds udfordringer, kriser og ubalancer. Med koncerter, talks, workshops, dans, udstillinger, performances, mad- krops- og naturoplevelser sætter festivalen fokus på den fremadstormende regenerative bevægelse og tilgang, som økonomer, ledelsesrådgivere og økologer taler om, kan redde vores planet.

Om sin deltagelse på AGNES, siger Oh Land:

AGNES er en festival, jeg selv ville købe billet til, hvis jeg altså ikke skulle spille. Den er alt det, jeg elsker. Natur, musik, kultur og mennesker i møde med respekt for omgivelserne.

AGNES-festivalen blev afholdt første gang i 2018, som en hyldest til den danske forfatter og samfundsrevser, Agnes Henningsen. Agnes voksede op på Lundsgaard Gods i Forvalterboligen, der blev bygget til hendes far i slutningen af 1800-tallet.

Godsejerinde Vini Iuel udtaler om festivalen:

Vi har i mange år været engagerede i den økologiske bevægelse her på Lundsgaard. Jeg er derfor meget interesseret i at facilitere diskussioner og samle folk for at finde nye veje og løsninger på de store samfundsudfordringer, vi står med benene plantet i. Den diskussion er jeg sikker på, at Agnes Henningsen også ville have taget, som den dagsordensættende samfundskritiker og pioner, hun var.

På festivalens TALKS-scene vil toneangivende eksperter og praktikere forklare og perspektivere den regenerative tilgang til landbrug og fødevareproduktion, mens andre som fx ledelsesrådgiver og forfatter Louise Sparf vil diskutere fremtidens ledelse og arbejdsliv. Forfatter Maj My Humaidan vil genbesøge debatten fra sin kontroversielle bog om arbejdslivet ”Ærømanifestet, og debattere med andre kendte danskere, som har omlagt deres liv i søgen efter en bedre balance.

AGNES Musikscene vil præsentere en bred vifte af musikalske oplevelser, herunder det dansk-kurdiske electronica band AYSAY og vokalensemblet UNGKLANG. Madanmelder og forfatter Martin Kongstad vil interviewe frontløbere inden for ny bæredygtig gastronomi, mens musikere som Kristian Humaidan vil guide festivalgæsterne gennem kropslige fornyelser med SoundWheel-meditation, morgenbad og morgendans. Der vil også være mulighed for at udforske Lundsgaards smukke omgivende økologiske skov- og landbrug på guidede ture, og når vi planter en AGNES æblehave under festivalen.

Kunstneriske fortolkninger af forfatter Agnes Henningsens liv og værk bliver genskabt i AGNES HUS, hvor blandt andre skuespillerinderne Christine Albeck Børge og Ellen Hovmand vil bringe Agnes til live med nye monologer skrevet af Frederikke Lett, nye sange ved bandet PERSONEN og i en kunstnerisk scenografi af stylist Rie Elise Larsen.

Besøg allerede nu AGNES på www.lundsgaardgods.dk/agnes og deres SoMe kanaler for nye opdateringer om oplægsholdere, artister og andre vilde aktiviteter.

Besøg Agnes Festival på Instagram her: https://www.instagram.com/agnesfestival/

Pressefoto: AGNES festival