Skip to main content
28. februar 2024

Oplev AySay til AGNES-festivalen til sommer

Det anmelderroste indie-popband AySay åbner lørdagsfesten på AGNES-festivalen den 8. juni 2024.

Af: AGNES festival | Foto: Pexels
PRESSEMEDDELELSE

Frontfigur, saz-spiller og sangerinde i det sprudlende dansk/kurdisk/tyrkiske band AySay, Luna Ersahin, glæder sig til at åbne lørdagsscenen på AGNES-festivalen den 8. juni.

Og det gør hun ikke kun af musikalske grunde: Ersahin, Aske Døssing Bendixen og Carl West Hosbond, som udgør den århusianske trio AySay, er nemlig et band, der forsøger at bygge bro mellem kulturer og stridigheder gennem deres flerstrengede og genre-blandede musik – netop som den danske forfatter og feminist og navngiver til AGNES-festivalen, Agnes Henningsen gjorde i sin samtid.

Lune Ersahin fortæller:

Agnes Henningsen er en af de glemte skikkelser i dansk litteratur. Enlig mor til to børn lykkedes det hende alligevel at skrive og udgive sin kunst. Hun var en ambitiøs kvinde i en verden, som ikke satte pris på sådanne kvaliteter i kvinder. Det er en ære, at få lov til at spille med hendes navn på sinde.

Ersahin lærte første gang om Agnes Henningsen i Sara Alforts bog ”Damer, der var for meget”. Ersahin var imponeret over, at Henningsen trods den tids sociale, økonomiske og kunstneriske begrænsninger, alligevel klarede sig som forfatter og debattør.

AySay trækker på både traditionel anatolsk folkemusik, dansk visetradition og moderne indiepop. Med slagtøj, guitar og det traditionelle strengeinstrument ’saz’ sender trioen et flerstrenget lydunivers af drømmende vemodigt electronica, men også up beat energisk dance til publikum.

AySays anmelderroste album KÖY, som udkom sidste år, indeholdt også en samfundsmæssig kommentar med nyfortolkningen af den kurdiske folkekære sang ”Ez Kevokim”. Ershaim bruger i sangen det kurdiske ordsprog,”kvinde, liv, frihed” (jin, jiyan, azadi), som hyldest til dem, der stod forrest i frihedskampen under revolutionen i Iran og Sydkurdistan.

AySay spiller på AGNES-festivalen på Lundsgaard Gods d. 8. juni klokken 20.30.

Billetsalget er åbnet på:
https://lundsgaardgods.dk/agnes/

OM AGNES-FESTIVALEN

Lundsgaard Gods afholder den 7.-9. juni festivalen: ”AGNES – TALKS, MUSIK & KULTUR om den nye bæredygtighed”. Med koncerter, talks, workshops, dans, udstillinger, performances, mad- krops- og naturoplevelser, sætter AGNES fokus på den fremadstormende regenerative bevægelse og tilgang, som økonomer, ledelsesrådgivere og økologer taler om, kan redde vores planet.

Festivalen blev afholdt første gang i 2018, som en hyldest til den danske forfatter og samfundsrevser, Agnes Henningsen. Agnes voksede op på Lundsgaard Gods i Forvalterboligen, der blev bygget til hen- des far i slutningen af 1800-tallet.

Godsejerinde Vini Iuel udtaler om festivalen:

Vi har i mange år været engagerede i den økologiske be- vægelse her på Lundsgaard. Jeg er derfor meget interesseret i at facilitere diskussioner og samle folk for at finde nye veje og løsninger på de store samfundsudfordringer, vi står overfor. Den diskussion er jeg sikker på, at Agnes Henningsen også ville have taget, som den dagsordensættende samfundskritiker og pioner, hun var.

Pressefoto: AGNES festival