Skip to main content
KERTEMINDE

OPLEVELSER I KERTEMINDE

Herunder kan du finde et stort udvalg af spændende oplevelser, som du skal opleve – uanset om du er turist eller bosiddende i Kerteminde.

Thumbnail

Hvad skal du opleve i KERTEMINDE?

Kerteminde byder på en bred vifte af oplevelser, der appellerer til både lokalbefolkningen og besøgende. Uanset om du er på udkig efter sjove fritidsaktiviteter, turistattraktioner, kulturoplevelser, naturskønne destinationer eller andre spændende oplevelser, har Kerteminde noget for dig. Byen kombinerer charmen fra sin historiske arv med nutidens dynamik, og her er altid noget nyt at udforske.

Aktiviteter for alle

Leder du efter en mulighed for at være aktiv i Kerteminde, er der nok at vælge i mellem.

Tag en tur op på Fyns Hoved, der ligger nord for Kerteminde. Her kan du opleve noget af Danmarks smukkeste natur, hvor du kan nyde den smukke udsigt og mærke freden.
Derudover er der Lundsgaard Skove, der byder på velegnede veje til både cykel-, vandre- og løbeture. Vejene strækker sig over 10 km, hvor man bliver ført rundt i 3 skove; Holmeskov, Tværbæk Lund og Storskov.

Inde i selve Kerteminde by, er der også god mulighed for at få en naturoplevelse.

Man kan slentre en tur langs Kerteminde Marina, eller besøge Fjord & Bælt, der laver spændende præsentationer med dyr og fortællinger, der gør dig klogere på havets blå univers. Biologer og trænere er altid på centeret og er klar til at svare på spørgsmål.

Historie og kultur

Turistattraktionerne i Kerteminde er en fascinerende blanding af historie og kultur. Besøg det imponerende centrum, der byder på smalle gader og unikke gamle huse.

Hvis man er i det kulturelle hjørne, kan man lægge vejen forbi et museum eller galleri. Der er blandt andet Johannes Larsen museet, der byder på udstillinger, arrangementer, rundvisninger og en cafe, hvor man kan nyde en frokost og få slukket tørsten. Hvis man kører videre og en tur igennem det prægtige landskab, støder man ofte på huse, hvor et lille flag er sat ud, hvilket indikerer at der bor en kunstner som er hjemme og byder indenfor.

Hvis man interesserer sig for vikinger og deres historie, skal man lægge vejen forbi Vikingemuseet Ladby, der byder på forskellige udstillinger. Alt efter årstiden kan man prøve kræfter med bueskydning, spydkast, vikingekamp, keramik, træværksted m.m. Om sommeren kan man opleve det rekonstruerede vikingeskib, Ladbydragen, ligge og vugge i fjorden, der hvor det originale skib blev trukket op for over 1000 år siden. I museumsbutikken kan man købe varer såsom smykker, mjød og legetøj, hvor det hele har vikingetiden som tema.

Kerteminde har også et levende fællesskab, og hvis man vil opleve det, vil det være en god ide at besøge byen, når der afholdes havnefest eller Kirsebærfestival. Arrangementerne byder på kunst, musik, underholdning og madoplevelser.

Men det er ikke det eneste, Kerteminde har at byde på. Tag f.eks. på en kulinarisk rejse og udforsk byens restauranter og caféer, der serverer alt fra lokale specialiteter til internationale retter.

Find din næste oplevelse på LokalNyt Kerteminde

Hos LokalNyt Kerteminde holder vi dig opdateret på alle de spændende oplevelser, der er at finde i byen. Tag et kig på vores oversigt over attraktioner og sjove aktiviteter her på siden, eller følg med på vores sociale medier, hvor vi løbende orienterer dig om nyheder, begivenheder eller gode tilbud fra Kerteminde.

Med LokalNyt Kerteminde som din guide kan du navigere gennem byens mange facetter og opdage alt, hvad den har at tilbyde.

Start din søgning