Skip to main content
18. januar 2023

Politianmeldt elselskab på færde i Kerteminde Kommune

Det politianmeldte elselskab Glow Energy forsøger for tiden at erhverve kunder i Kerteminde kommune med løfter om en billigere elregning.

Af: Viktor Bork | Foto:

Det politianmeldte elselskab Glow Energy forsøger for tiden at erhverve kunder i Kerteminde Kommune. Selskabet lover blandt andet en billigere elregning ved at fjerne alle gebyrer, men de kommer dog ikke udelukkende med gode intentioner.

Tilbage i maj 2021 valgte Forbrugerombudsmanden at politianmelde to elselskaber – heriblandt Grow Energy. Firmaet blev mere præcist dømt for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod telefonsalg samt for at vildlede forbrugere i strid med markedsføringsloven. Glow Energy udgav sig blandt andet for at ringe fra forbrugernes nuværende elselskab og komme med falske løfter om besparelser ved at skifte til Glow Energy.

På baggrund af fortsatte henvendelser fra forurettede forbrugere blev Glow Energy igen politianmeldt i december 2022. Derfor skal du netop også være på dupperne, hvis du bliver eller er blevet kontaktet af Glow Energy med et lidt for godt tilbud. Hvis du skulle være så uheldig at have indgået en aftale med Glow Energy, så skal du dog ikke give helt fortabt. Der er nemlig 14-dages fortrydelsesret ved telefonsalg, og du kan derfor fortryde aftalen ved at kontakte elselskabet skriftligt på mail.

Selvom der er gået mere end 14 dage siden indgåelsen af aftalen, har du dog stadig også muligheder for at slippe ud af den i god behold. Dette kan blandt andet være, hvis du ikke har givet samtykke til at blive kontaktet af elselskabet eller, hvis du er blevet vildledt i forbindelse med indgåelsen af aftalen.