Skip to main content
20. oktober 2022

Skal du prøve kræfter med Danmarks længste halvmaraton?

Til februar afholdes det traditionsrige motionsløb i Kerteminde. Som noget nyt i år er der åbnet op for nye distancer.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Til februar afholdes det traditionsrige motionsløb i Kerteminde. Som noget nyt i år er der åbnet op for nye distancer.

Der er noget tid til at kalenderen siger den 4. februar, men hvis man vil gennemføre Danmarks længste halvmaraton, skal løbetræningen til at starte. For den første lørdag i februar kan man igen snøre løbeskoene og deltage i det traditionsrige løb i og omkring Kerteminde.

Den første lørdag i februar er ruten klar til Danmarks Længste Halvmaraton, som arrangørerne selv kalder løbet. Det er et udfordrende løb på en smuk rute, der er noget længere end det klassiske halvmaraton.

Flere forskellige ruter 

Turen er på 28 kilometer, hvor løberne kommer igennem både bakker, sand, skov og det åbne landskab.

Som noget nyt i år er det dog ikke blot ruten på 28 kilometer, man kan prøve kræfter med. Arrangørerne har valgt at gøre det muligt at løbe både en traditionel halvmaratondistance på 21,0975 kilometer samt et helt maraton på de klassiske 42,195 kilometer.

Lagkage og guldøl

Som traditionen foreskriver det, vil der i mål være guldbajere og marcipanlagkage fra Clausens Bageri til alle deltagere. Ligeledes vil der være sponsorgaver fra Løbexpereten.

Som noget nyt starter løbet fra Kerteminde Idrætscenter, hvor der også vil være mål. Undervejs på ruten vil der være depoter , hvor løberne kan få både vand og energi.

Du kan læse mere om løbet, og hvordan du tilmelder dig her.