Skip to main content
28. april 2023

Strandkilen Syd er solgt

Kerteminde Kommune har indgået en købsaftale med Milestone Development Group om salg af den attraktive grund, Strandkilen Syd, i det centrale Kerteminde.

Af: Rikke Hansen | Foto:

PRESSEMEDDELELSE FRA KERTEMINDE KOMMUNE

Strandkilen Syd i Kerteminde by er solgt og omdannes til nyt havnekvarter. Kerteminde Kommune har indgået en købsaftale med Milestone Development Group om salg af den attraktive grund, Strandkilen Syd, i det centrale Kerteminde. Med salget og aftalen om byggeriet af et nyt havnekvarter er den sidste brik i Havneudviklingsplanen fra 2018 på plads.

Strandkilen Syd, der i dag blandt andet rummer Kertemindes busstation og bibliotek, skal omdannes til et nyt kvarter med omkring 30 boliger og med plads til caféer og butikker i stueplan. Det nye kvarter bliver en åben adgangsvej på vej til eller fra havnen med et nyt torv som samlingspunkt.

-Jeg glæder mig over, at vi med det her projekt får bundet havnen og resten af byen sammen på smukkeste vis, som det har været den politiske ambition fra begyndelsen af. Det nye kvarter spiller flot sammen med den eksisterende by og vil gøre Kerteminde endnu mere attraktiv for dens indbyggere og de mange turister, siger Kerteminde Kommunes borgmester, Kasper Ejsing Olesen (S).

Vinderen af udbuddet, Milestone Development Group, er godt bekendt med at bygge nyt i Kerteminde. De vandt også buddet om opførelsen af det nye havnekvarter på Nordre Havnekaj i Kerteminde, der lige nu er under opførelse.ava

-Vi er utrolig beæret over at få muligheden for at udvikle endnu et centralt område i en smuk gammel købstad som Kerteminde. Vi har bestræbt os på at udvikle et nyt kvarter, der er inspireret af byggestilen i den gamle del af Kerteminde og viderefører traditionen med baggader og små slipper, som skaber nye forbindelser i byen, fortæller Jesper Schmitz, direktør i Milestone Development Group.

Vinderprojektet er i tråd med Kulturarvsmasterplanen

Østfyns Museer har siddet med i bedømmelsesudvalget af de indsendte projekter til Strandkilen Syd, ligesom de har udarbejdet den kulturarvsmasterplan, der ligger til grund for Havneudviklingsplanen. Vinderprojektet, der er tegnet af C.F. Møller Architects, er helt i tråd med de overordnede tanker for området.

-Det er opløftende, når det lykkedes at omdanne et lidt flosset havneområde til et sammenhængende byområde, der i store træk følger kulturarvsmasterplanen, siger Erland Porsmose, direktør for Østfyns Museer.

Havneudviklingsplanen blev til i en politisk aftale mellem Socialdemokratiet, Konservative, Venstre, SF og Radikale Venstre i 2018. Indgåelsen af aftalen om Strandkilen Syd er en milepæl i virkeliggørelsen af den aftale.

-Projekt Strandkilen Syd lever til fulde op til vores ambition om at bygge bro mellem havn og by, og ikke mindst respektere Kertemindes kulturarv. Strandkilen bliver en form for et flot punktum for en ambitiøs omdannelse af havneområderne, som startede i forrige byrådsperiode. Et nyt skønt samlingspunkt for byens borgere og turister, konkluderer Klavs Norup Lauridsen (K), 2. viceborgmester i Kerteminde Kommune.

Det skitserede vinderprojekt er et bæredygtigt byggeri med en DGNB guldcertificering og kommer til at rumme boliger af varierende størrelser fra 65-105 m2 samt større 2-plansboliger.

-Vinderprojektet hænger godt sammen med den gamle by og det nye, der bygges på havnen i forvejen. Derudover glæder det mig, at byggeriet er både bæredygtigt og af høj kvalitet til gavn for både miljøet og byens borgere, understreger byrådsmedlem Alex Haurand (SF)

Milestone Development Group overtager efter planen Strandkilen Syd i maj 2024. Det nye kvarter forventes at stå færdig i marts 2026.

-Jeg glæder mig på byens vegne over, at det nye kvarter får et smukt torv, så vi får endnu et naturligt samlingspunkt centralt i Kerteminde. Både torvet og det nye kvarter vil blive et aktiv for byen, på en plads, der længe har set slidt ud, siger Jens Gantriis (V), byrådsmedlem i Kerteminde Kommune.