Skip to main content
22. november 2022

Virksomhed i Langeskov skal levere stål til Femern-forbindelsen

Tiderne er lyse for stålforarbejdningsvirksomheden Ib Andresen Industri i Langeskov. De har nemlig fået en kæmpe ordre på 30.000 tons stål.

Af: Isabella Ravn | Foto:

Tiderne er lyse for stålforarbejdningsvirksomheden Ib Andresen Industri i Langeskov. De har nemlig fået en kæmpe ordre på 30.000 tons stål, der skal indgå i bygningen af Femern-tunnelen.

Hos Ib Andresen Industri har de et stort arbejde foran sig. De må da også indkøbe fem nye svejserobotter, ligesom de skal bruge 30 nye medarbejdere for at sikre, at processerne kører som smurt. Men når de er færdige, kan de til gengæld høste et trecifret millionbeløb.

De skal forarbejde og svejse i alt 711 stålelementer, som skal indgå som en vigtig del af den 18 km lange Femern-tunnel mellem Danmark og Tyskland. Her skal de danne base for opbygning og montage af armeringsjernet.

Planen er lagt for, at det sidste stålelement i den omfattende ordre skal leveres om ca. fire år, og for at kunne nå det skal de op på at tilbagelægge 800 svejsemeter om dagen. Det kræver arbejde både om dagen, aftenen og om natten.

I alt skal Ib Andresen Industri svejse omtrent 180.000 rammer, der vil indgå som en del af 79 standardtunnelelementer.